Nieuws

22 december: Feestelijke opening Wilhelminaplein

Vrijdag 22 december wordt het nieuwe Wilhelminaplein in Naaldwijk feestelijk geopend.
Het Wilhelminaplein
Gemeente Westland heeft samen met vertegenwoordigers uit de horeca en winkeliersvereniging Naaldwijk Winkelrijk, bewoners en bezoekers van het plein, een plan gemaakt voor de herinrichting van het plein. Het moest een dynamische en levendige ontmoetingsplek worden. Op 18 september zijn de werkzaamheden gestart. Voordat er nieuwe bestrating kon worden gelegd zijn oude kabels en leidingen verwijderd en is de dorpspomp uit 1629 verplaatst naar het midden van het plein. Bij de pomp zijn ook bankjes, fonteintjes en een voetcarillon geplaatst. Daarnaast heeft het plein nieuwe bomen en klassieke lantaarns gekregen die zorgen voor een gezellige sfeer. Het plein is klaar en dat mag gezien en gevierd worden!

Voor de opening is een programma opgesteld voor jong en oud, passend bij de donkere dagen voor kerst.

Programma vrijdagavond 22 december

DJ Yoranty
Op het Wilhelminaplein zorgt DJ Yoranty al vanaf 19 uur voor een gezellig muzikale sfeer.

Lichtjesparade met de Kerstman
Vanaf 19.30 uur start vanuit winkelcentrum de Tuinen een lichtjesparade voor kinderen. De Kerstman en zijn arrenslee gaan in de parade voorop. De tocht gaat door het centrum van Naaldwijk en eindigt op het Wilhelminaplein. Daar staan enkele winterkraampjes, wordt er warme chocolademelk uitgedeeld en kun je op de foto met de kerstman.
Wil je meelopen?
Om 19:15 uur wordt er verzameld in winkelcentrum De Tuinen en worden de lampjes uitgedeeld.

Optreden Edwin van der Toolen
Om 20.00 uur staat zanger Edwin van der Toolen op het podium op het plein. Edwin brengt sfeer met Nederlandse en Internationale hits en met ruim 200 optredens per jaar mag Edwin zich rekenen tot de bekendere gezichten op de Nederlandse feestpodia.

Officiële opening
Na het optreden van Edwin van der Toolen zal Chris Petri, voorzitter van de Winkeliersvereniging Naaldwijk Winkelrijk, iedereen welkom heten en de prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend maken. Vervolgens zal wethouder Duijvestijn de officiële openingshandeling verrichten.

Spectaculaire Lasershow
Na de opening door de wethouder is er een spectaculaire Lasershow te zien van Laserdream, die het nieuwe plein in het licht zet. LaserDream is een gevestigde naam binnen het Nederlandse uitgaansleven. Zo heeft dit creatieve bedrijf Lasershows verzorgd bij Hardwell, Armin van Buuren en Dance Valley! Nu in Naaldwijk te zien op het nieuwe Wilhelminaplein op de muziek van DJ Yoranty. Dit mag je niet missen!

Na de lasershow is er nog tot 22 uur sfeervolle muziek op het plein.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)