Nieuws

Vuurwerkbrillen sponsoring Van Daalen Optiek een groot succes.

Van Daalen Optiek gaf vorig jaar al alle kinderen van Chr. basisschool de Ouverture Naaldwijk een vuurwerkbril. Nu ontvangt ook ‘t Startblok Honselersdijk vuurwerkbrillen voor alle kinderen. Samen met de ouders proberen zij er zo voor te zorgen dat er bij deze jonge kinderen geen oogslachtoffers vallen tijdens oud en nieuw. Het is van belang dat alle kinderen inzien dat vuurwerk ontzettend gevaarlijk kan zijn, zeker voor je ogen!

Waarom een vuurwerkbril?
Als je de Vuurwerkbril op hebt, zijn je ogen maximaal beschermd tegen vuurwerk en dat is pure noodzaak, want elk jaar zijn er nog steeds te veel vuurwerkslachtoffers die oogletsel oplopen. Een aantal mensen zijn helaas blind geworden door vuurwerk! Wat mensen zich niet realiseren is dat meer dan de helft van alle vuurwerk oogslachtoffers zelf geen vuurwerk afsteekt, maar er alleen maar naar staat te kijken! Meer dan 50 procent loopt letsel op door vuurwerk van een ander, dat moet toch niet kunnen. Dus vergeet niet je Vuurwerkbril op te zetten als je naar buiten gaat tijdens oud en nieuw, ook als je zelf geen vuurwerk afsteekt!

Oogslachtoffers voorkomen
We weten van vorig jaar dat de vuurwerkbrillen-actie heeft bijgedragen tot het afnemen van het aantal oogslachtoffers bij kinderen. Zo worden elk jaar meer dan 200 scholen gesponsord en hebben al die kinderen via sponsor-actie een gratis vuurwerkbril gekregen. Bij de gemeentes waar de scholen waren gesponsord, is het aantal oogslachtoffers aanzienlijk afgenomen. De Ouverture en ‘t Startblok worden gesponsord door Van Daalen Optiek Naaldwijk. Wie volgt?

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)