Nieuws

Bloemschikamateurs gezocht die kunnen schilderen met bloemen!

Zoals ieder jaar is er tijdens de komende editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk, dit jaar van 20 – 23 augustus, weer ruimte voor de creativiteit van amateurbloemschikkers. Naast de al aangemelde groep is de organisatie nog op zoek naar een achttal enthousiastelingen die ook een werkstuk willen maken. In totaal is er ruimte voor 20 werkstukken.

De ondergrond van het werkstuk is dit jaar een schilderijlijst van ca. 60 × 80 cm met een dikte van 8 cm, die de deelnemers op een door hen gekozen manier in 3 D mogen decoreren, verven of schuren. Binnen de lijst is een raamwerk van betonijzer met een maaswijdte van 5 cm gemaakt. Er is voor deze ondergrond gekozen, omdat het thema van de tentoonstelling ‘Meesterwerk’ is.

Voor wat betreft de invulling van het ‘schilderij’ is alles toegestaan, mits de basis maar uit ‘groene’ materialen bestaat en het resultaat niet groter is dan 100 × 100 cm. Fred Zuidgeest heeft tijdens de ledenbijeenkomst van Groei & Bloei Westland gedemonstreerd wat de mogelijkheden rond de invulling van de opdracht zijn.

De ‘schilderijen’ komen op een schildersezel te staan en zijn tijdens de tentoonstelling in groepjes verdeeld op het koor en in het middenschip van de Oude Kerk te bewonderen.
Bent u geïnteresseerd en wilt u de uitdaging aan gaan? Meldt u zich dan aan bij Thea van der Knaap via e-mail: keesthea@caiway.nl of telefonisch: 06 - 1819 1134.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)