Nieuws

Michiel van Woerden wint Blitzschaaktoernooi

Zaterdag 15 maart heeft Michiel van Woerden het jaarlijks terugkerende Blitzschaaktoernooi gewonnen. Het toernooi werd voor de 11e keer georganiseerd in winkelcentrum De Tuinen.

Schaker Marnix Hofman nam tot aan de laatste ronde de leiding in het toernooi en had slechts één remise moeten toestaan. Tot aan de laatste ronde bleef het spannend. In de laatste ronde zette Michiel van Woerden hem na een torenaanval over de 7e rij schaakmat en mag hij Westlands sterkste schaker genoemd worden! Hij mocht als trotse winnaar als eerste een keuze maken uit de, door Naaldwijkse winkeliers, aangeboden prijzen.

De korte bedenktijd vormde een extra uitdaging voor de schakers. Het winkelend publiek genoot hier zichtbaar van! Daarnaast kon bij Ard Dekker aangeschoven worden voor een simultaanpartij. De oud-kampioen van schaakvereniging Schaakmat had een drukke middag, continu waren alle borden bezet. Jong en oud wilden zich meten met deze echte schaakcoryfee.

Op het levensgrote schaakbord lieten voornamelijk de allerkleinsten zich van hun beste kant zien. Voor sommigen was het al een hele klus om de schaakstukken op te tillen.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (2)