Activiteiten

Zomerbloemententoonstelling

Nazomeren tijdens Nationale Zomerbloemententoonstelling in Oude Kerk Naaldwijk

Naaldwijk – Het gevoel rondom de nazomer viert hoogtij tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling van 12 – 15 september a.s. Op de drempel van de herfst wil de organisatie een afspiegeling van de zomer uitbeelden. In de uitvoering staat daarom het nagenieten van allerlei zomerse zaken centraal, zoals het weer, een stralende zon en de uitbundigheid van de natuur. Lisianthus en Bouvardia zijn dit jaar de themaproducten en zullen het thema nog verder kracht bij zetten. De artistieke leiding en uitvoering ligt wederom in de kundige handen van Heleen Valstar van Heleen Valstar BV.

De NZBT-keuring is de basis van de tentoonstelling, waardoor een zeer hoge kwaliteit van de aangevoerde producten is gegarandeerd. De registratie van de te keuren producten vindt dit jaar voor het tweede maal digitaal plaats.

Kunst en muziek ontbreken ook dit jaar niet en verwijzen eveneens naar het thema. De kunst is uitgekozen door Helga Knoll-van der Schoor van Kunsthuis18 en is van de hand van de kunstenaars: Astrid Smalheer, Marlies Bol, Bianca Tiegelaar en Kimberly Duyvesteijn. Stichting Kunst en Cultuur Westland zorgt weer voor de muziek. Het muziekrooster met daarop de tijden van de bespeling van de diverse instrumenten is in de kerk verkrijgbaar, maar ook te vinden op nzbt.nl./muziekrooster.

Studenten van MBO Westland, vakgroep Bloem & Design zullen evenals vorig jaar hun bloemsierkunsten demonstreren. Zij verkopen boeketten, die zij zelf hebben gemaakt, die vanzelfsprekend uit zomerbloemen bestaan.

Zoals in de afgelopen jaren is de Oude Kerk op de eerste dag van de tentoonstelling, donderdag 12 september, vanaf 12.00 uur – 18.30 uur open voor het publiek. Open Monumentendag valt ook dit jaar weer in het weekend van de tentoonstelling. Hierdoor is de historische Oude Kerk in Naaldwijk dit jaar wederom het mooist versierde monument van Nederland.

Openingstijden
Donderdag 12 september 12.00 – 18.30 uur
Vrijdag 13 september 10.00 – 21.00 uur
Zaterdag 14 september 10.00 – 18.00 uur
Zondag 15 september 10.00 – 17.00 uur

Terug naar het overzicht

Andere activiteiten