Activiteiten

Samen Actief Beurs 2018

Zaterdag 21 april van 10:00 tot 16:00 uur is de Samen Actief Beurs 2018 in Winkelcentrum De Tuinen. Het winkelcentrum staat dan geheel in het teken van een zo lang mogelijk actief en gezond leven. Er zijn diverse informatiestands, workshops, lezingen, demonstraties en er is een gezondheidscheck.
De beurs wordt georganiseerd door Pieter van Foreest.

-Informatiestands: Een zolang mogelijk actief en gezond leven is de wens van velen. Daarom zijn er verschillende organisaties uit de regio om u te voorzien van de gewenste informatie.
-Workshops: De fysiotherapeuten van Pieters Behandel Praktijk organiseren om 11:00 uur ‘Opa/oma & kleinkind gym’. Naast dat bewegen goed is voor de gezondheid, is bewegen ook leuk, vooral samen met uw kleinkinderen. Iedereen is welkom, ook als u slechter ter been bent. De ‘Opa/oma & kleinkind gym’ is bedoeld voor opa’s en oma’s met kleinkinderen van 4 t/m 10 jaar. Natuurlijk zijn de ouders ook van harte welkom.
Om 15:00 uur organiseren de fysiotherapeuten een kennismaking met de groepsles ‘Beweeg je fit’. Tijdens deze gezellige les begeleiden de fysiotherapeuten ouderen om samen zo actief mogelijk te blijven ondanks beperkingen.
-Lezing: Ontmoetingscentrum Naaldwijk verzorgt tijdens de Samen Actief Beurs een lezing waarin u een kijkje krijgt in het brein van iemand met de meest voorkomende vorm van dementie: Alzheimer. Het tijdstip van deze lezing volgt.
-Gezondheidscheck: Uw bloeddruk, cholesterol of bloedsuiker meten? De wijkverpleegkundigen van Pieter van Foreest zijn aanwezig om uw gezondheid te checken. Wilt u meer informatie over thuiszorg? Zij geven antwoord op al uw vragen.
-Demonstraties: Er zijn verschillende demonstraties te bezoeken tijdens de beurs. Oorwerk laat u het effect van een gehoorapparaat ervaren, bij Zorgdrager kunt u verschillen sta-op stoelen uitproberen en Vegro neemt verschillende scootmobiels mee zodat u een proefritje kunt maken. Daarnaast kunt u onderbegeleiding van Platform Gehandicapten Westland en een ergotherapeut van Pieters Behandel Praktijk een lesje scootmobiel rijden krijgen.
-Een wasbeurt: Kunt uw scootmobiel, rolstoel of rollator wel een wasje gebruiken? Platform Gehandicapten Westland zorgt ervoor dat hij weer helemaal glimt!

Alle activiteiten zijn gratis.

Programma
10:00-16:00 uur: Informatiestands, gezondheidscheck, demonstraties en wasbeurten.
11:00: ‘Opa/oma & kleinkind gym’
15:00: ‘Beweeg je fit’
Tijdstip van de lezingen volgt.

Zien we u ook op de Samen Actief Beurs 2018?

Terug naar het overzicht

Andere activiteiten

Toon meer activiteiten (12)