Activiteiten

Geletterd Westland

Winkelcentrum ‘De Tuinen’ zet zich in voor een geletterd Westland

Voor één op de tien volwassen Westlanders is lezen en schrijven soms heel lastig. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met het lezen van relatief eenvoudige teksten, zoals bijsluiters van medicijnen. In veel gevallen is er ook sprake van een gebrek aan digitale vaardigheden.

De week van alfabetisering
In de week van de alfabetisering, die plaatsvindt van 9 tot en met 15 september, worden er verschillende activiteiten in het Westland georganiseerd om mensen te informeren over de scholingsmogelijkheden. Meer mensen moeten de kans krijgen om (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en om om te gaan met de computer of smartphone. Dit is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Durf
Het thema van de week van de alfabetisering is dit jaar ‘Durf’. Het is niet zomaar iets om op latere leeftijd weer terug naar school te gaan, daar is veel moed voor nodig. Cursisten van de Taal+ school volgen lessen in de bibliotheek in Naaldwijk en hebben hun persoonlijke verhalen opgeschreven. Deze verhalen zijn gebundeld in een mooi boekje dat deze week verschijnt.

Op donderdag 12 september zijn vertegenwoordigers van het Taalhuis en de Taal+ school van ROC Mondriaan van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in winkelcentrum De Tuinen om informatie te geven aan belangstellenden.

Terug naar het overzicht

Andere activiteiten

Toon meer activiteiten (1)