Nieuws

Albert Heijn Koornneef 2e in landelijke verkiezing Supermarkt van het Jaar!

Albert Heijn Koornneef heeft dinsdagmiddag in Nijkerk de tweede prijs in de wacht gesleept tijdens de zinderende finale van de landelijke verkiezing Supermarkt van het Jaar. Daarnaast mochten zij drie afdelingsprijzen mee naar het Westland nemen: de beste bloemenafdeling, de beste diepvriesafdeling en de beste kruidenierswaren afdeling van Nederland.

Begin 2012 is Albert Heijn Koornneef voor de vierde keer uitgeroepen tot provinciewinnaar Zuid-Holland in de verkiezing Supermarkt van het Jaar. De spannende finaleronde volgde met onverwachtse bezoeken van verschillende topjury’s. “We zijn heel tevreden met onze landelijke tweede plaats,” zegt eigenaar Edward Koornneef. “De vorige keer wonnen we twee afdelingsprijzen en werden we overall derde. Dat hebben we nu overtroffen. De verkiezing leverde in totaal vijf mooie bekers op en die krijgen zeker een prominente plaats in de winkel”.

Voor de tweede keer op rij is Albert Heijn Koornneef uitgroepen tot de supermarkt met de beste kruidenierswaren afdeling van Nederland. Met kruidenierswaren worden de lang houdbare producten bedoeld, zoals koffie, noten en blikgroenten. De afdeling is beoordeeld op verschillende onderdelen, waaronder het uitgebreide assortiment, de volheid van de schappen en netheid.

De prijs voor de beste diepvriesafdeling van Nederland is voor Albert Heijn Koornneef niet geheel onverwachts. “Wij hebben sinds kort een totaal vernieuwde diepvriesafdeling. In het kader van ons MVO-beleid hebben wij nieuwe, energiezuinige diepvrieskasten aangeschaft. Daarnaast is het assortiment sterk uitgebreid”, aldus directeur operations Marieke Vijverberg.

De beste bloemenafdeling van Nederland vindt u ook bij Albert Heijn Koornneef. Supermarktmanager Jeanet van Antwerpen: “De bloemen en planten kopen wij zelf in bij de bloemenveiling. Op deze manier hebben wij iedere dag verse aanvoer van bloemen, planten en boeketten. En dat merk je in de kwaliteit.”

De verkiezing Supermarkt van het Jaar is een landelijke wedstrijd voor supermarkten en buurtsupermarkten van alle ketens. De verkiezing bestaat al ruim vierentwintig jaar en is opgezet om de kwaliteit van de levensmiddelenhandel te stimuleren. Elke twee jaar wordt de beste supermarkt en de beste buurtsuper van het land gekozen. De Verkiezing Supermarkt van het Jaar is een initiatief van vakbladen Distrifood en Foodmagazine, brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en het Algemeen Dagblad.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (18)