Nieuws

€ 2.615,- voor Gambia

Op zaterdag 11 februari was winkelcentrum De Tuinen omgetoverd tot een sportzaal in Gambiaanse sfeer, waar een drie uur durende spinningmarathon werd gehouden. In totaal 35 spinningfietsen, Afrikaanse decorstukken, een informatiestand, licht, geluid én een unieke tandartsstoel uit 1930, waren de ingrediënten voor deze happening. Om 12 uur werden de deelnemers en toeschouwers, die massaal aanwezig waren, toegesproken door wethouder Jan Bogaard van gemeente Westland. Na zijn speech werd het startschot gegeven door middel van een luchthoorn en begonnen de deelnemers aan hun 3 uur durende uitdaging. Tijdens het spinnen gaven de vrijwilligers van de stichting informatie aan het publiek over hun actie voor de tandartsauto. Aan de kinderen werd een kleurplaat uitgereikt die zij kunnen inleveren tot 1 maart a.s. in de speciale bus die staat bij Brasserie Bou. Na ruim een uur spinnen schoven nog een aantal nieuwe deelnemers aan. Om alle fietsers in het zadel te houden werden zij voorzien voor het nodige water en verse vitaminen. Na het tweede uur konden ook de laatste deelnemers opstappen. Djembé groep Wakili schoof aan om het laatste gedeelte met hun djembés muzikaal bij te staan.

Na drie uur werd de spinningmarathon afgesloten met een cooling down en speelde de groep Wakili een aantal Afrikaanse nummers begeleid door twee danseressen.

Stichting 2men2gambia kan positief terugkijken op hun eerste actie. De spinningmarathon heeft namelijk een bedrag van € 2.615,- opgeleverd! Kijk op www.2men2gambia.nl voor meer informatie over de stichting.

Terug naar het overzicht

Andere berichten

Toon meer nieuws (16)